Tarinamme

Ajatus sai alkunsa vuonna 2018 yhdestä ainoasta some-postauksesta Facebookissa. Taustalla oli ajatus siitä, että millä tavoin voitaisiin paikallisesti auttaa, luoda yhteisöllisyyttä, iloa ja Hyvää Mieltä Haminassa. Ikään, sukupuoleen, statukseen tai elämäntilanteeseen katsomatta, kuka tahansa voi kaivata jouluna muita ympärilleen. Siitä syntyi nopeasti idea yhteisöllisestä jouluaatosta, tapahtumasta, minne kaikki ovat lämpimästi tervetulleita viettämään yhteistä jouluaattoa ilman leimaavia etuliitteitä. Näin syntyi Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto mahdollistaen tunnelmallisen ja herkkuja notkuvan jouluaaton 100:lle hengelle. Kaikki täysin lahjoitusvaroin!

Tapahtuma toteutetaan täysin vapaaehtois- ja talkoovoimin, järjestäjänä toimii yksityishenkilö, yhteistyössä lukuisten eri toimijoiden kanssa, pääasiallisesti paikallisten yrittäjien, yritysten, organisaatioiden ja yksityishenkilöiden avulla. Joku lahjoittaa ruokaa, toinen joululahjoja, kolmas neuloo villasukkia. Kauttamme kulkee myös Haminan Villasukkahaaste, jolla kerätään vapaaehtoisten tekemiä villasukkia, jouluaaton lahjoiksi sekä mm. hoivakodeissa asuvien ikäihmisten varpaita lämmittämään. Koko jouluaaton vietämme yhdessä, syömme, laulamme, pelaamme lautapelejä, olemme läsnä ja kohtaamme toisiamme. Haminassa, kohtaamisten kaupungissa. Illan kruunaa, etenkin lasten odottama tärkeä vieras, Joulupukki lahjoineen.

Tapahtumapaikkana on Haminan Wanha Työski. Ovet aukeavat jouluaattona klo. 10.30, jolloin myös virallinen tapahtuman avaus, laulamme kauneimpia joululauluja, sekä syömme puuroa ja herkkuja! Ehkä paikalla vierailee myös eläinystäviä, karvakavereita, kaikkien iloksi. Puurojuhla on kaikille avoin, siihen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita. Joulupäivällisen aloitamme n. klo. 16 aikaan, päivälliselle tulee ilmoittautua ennakkoon, koska ruoka on mitoitettu n. 100 hengen tarpeisiin. Ilmoittautua voi Facebook-tapahtumakutsun kautta, sähköpostilla tai puhelimella tekstiviesti/whatsapp/soitto. Jos ruokaa jää yli, niin osallistujilla on myös mahdollisuus viedä ruokaa mukanaan kotiin, tavoitteemme on mahdollisimman pieni hävikki.

Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto laajentaa myös toimintaansa 2019 siten, että lahjoitamme paikallisille lapsiperheille joulun ruokakasseja, sisältäen kaikki tarvittavat ja perinteisimmät joulun herkut koko perheelle. Kaikki kun eivät pääse yhteiseen jouluaattoon osallistumaan, vaikka haluaisikin, syitä voi olla monia. Ruokakassien hakuaika on 4.11.-2.12.2019, tavoitteena on ainakin 10 perheen auttaminen, ruokakassit jaetaan hakemusten perusteella.

Meiltä haminalaisilta, meille kaikille. Sydämellä, ilolla ja lämpimällä joulumielellä!